Наполи победи Лече с 4:0 като гост в среща от седмия кръг на Серия "А".

"Небесносините" откриха резултата с първото си опасно положение. Пьотр Желински центрира към Лео Йостигор, който отбеляза с глава в 16-ата минута. "Небесно-сините" можеха да удвоят седем минути по-късно. Натан отправи изстрел с глава, но Владимиро Фалконе се отчете със спасяване.

В 25-ата минута Лече можеше да изравни. Никола Кръстович бе изведен на добра позиция, но Алекс Мерет извади удара, който бе насочен в долния му десен ъгъл. Шест минути по-късно домакините създадоха още едно опасно положение, но Марин Понграчич не успя да уцели вратата. В края на първата част Наполи създаде нов шанс, но ударът на Джовани Симеоне мина встрани от левия страничен стълб.

Резултатът бе удвоен в 51-ата минута. Виктор Осимен отбеляза след асистенция на Хвича Кварацхелия. 16 минути по-късно отборът на Руди Гарсия можеше да отбележи, но ударът на Джакомо Разпадори бе спасен от Фалконе.

Третия гол за Наполи падна в 88-ата минута. Распадори намери Гаетано на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел в левия ъгъл направи резултата 3:0.

Крайният резултат бе оформен в 5-ата минута на добавеното време, след като Политано бе точен от дузпа.

Успехът изкачи Наполи на третата позиция в шампионата с 14 точки, докато Лече е седми с 11.