Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Лидерът Наполи уверено продължава похода си към титлата в Италия, след като спечели убедително с 2:0 при визитата на Салернитана в среща от 19-ия кръг на Серия "А" и дръпна с 12 точки на върха пред Милан, който е с мач по-малко и му предстои гостуване на Лацио във вторник. Двата гола бяха дело на Джовани Ди Лоренцо (45+3) и Виктор Осимен (48), за когото това е попадение № 13 в шампионата от началото на сезона.

Домакините първи имаха шанс да поведат, но в 22-ата минута Алекс Мерет изби удар на Кшищоф Пьонтек. Осем минути след това удар на Матео Ловато мина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 33-ата минута гол на Виктор Осимен не бе признат заради засада, но в третата минута на добавеното време на първата част Андре-Франк Замбо Ангиса подаде топката в наказателното поле към Джовани Ди Лоренцо, който стреля без да се замисли и вкара на Гийермо Очоа за 0:1.

Три минути след почивката Елиф Елмас шутира силно с левия краг от границата на наказателното поле и след рикошет в лявата греда топката се върна към Виктор Осимен, който прати топката в опразнената врата за 0:2.

В 57-ата минута Лоренцо Пирола засече центриране в наказателното поле, но ударът му с глава улучи гредата. Наполи отговори с удар отдалеч на Марио Руи, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Шест минути преди края на редовното време Пьонтек опита да изненада Мерет с удар от границата на наказателното поле, но прати топката право в ръцете на вратаря.

След успеха си „партенопеите“ събраха 50 точки на първата позиция във временното класиране и се намират на 12 от втория Милан. Салернитана пък остава с 18 точки на 16-ата позиция.