Наполи разби Лацио в дербито на кръга в Италия и излезе отново на върха в класирането на Серия "А" с 63 точки. На второ място остана Ювентус с 62. Неаполитанците стигнаха до успеха с попадения на Кайехон, Руи, Мертенс и автогол на Уолъс. За римските "орли" се разписа Де Врай.

Лацио започна мача ударно, като поведе след по-малко от 180 секунди игра. Чиро Имобиле центрира в наказателното поле, Стефан де Врай съвсем леко чукна топката и тя спря във вратата за 0:1.

Домакините от Наполи успяха да изравнят секунди преди края на първото полувреме, когато Жоржиньо изведе с великолепен пас Хосе Мария Кайехон сам срещу вратаря и за последния не бе проблем да прониже вратаря за 1:1.

В 54-ата минута след остро центриране отдясно на Кайехон, Уолъс в опита си да изчисти, прати топката в мрежата за 2:1. Само 120 секунди по-късно, Наполи предреши крайния изход на двубоя. Марио Руй стреля от дистанция, а топката влетя в долния десен ъгъл за 3:1.

В 73-ата минута домакините тотално сломиха съперника си. Пьотр Жилински изведе с много хитър пас Дрис Мертернс, който много фино чукна топката покрай вратаря за крайното 4:1.

Лацио е на трето място с 46 точки.



РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"