Наполи отново оглави класирането в Серия А след победа с 3:0 над Болоня на „Диего Армандо Марадона“. Фабиан Руис и Лоренцо Инсиние от две дузпи бяха точни за успеха на "небесносините".

Домакините влязоха по-добре в двубоя. В 18-ата минута тимът, който в този кръг не бе воден от Лучано Спалети заради изгонването му срещу Рома, поведе в резултата. След грешка при изнасянето на топката Фабиан Руис с мощен изстрел от дъгата на наказателното поле даде аванс на неаполитанците.

В края на полувремето Наполи получи правото да изпълни дузпа. Първоначално реферът свири нарушение в атака на Виктор Осимен преди играта с ръка на Гари Медел, но след това отиде да прегледа сам ситуацията на ВАР екрана и посочи бялата точка. Зад топката , за да изпълни дузпата застана Лоренцо Инсиние, който бе безкомпромисен за 2:0.

Наполи започна и второто полувреме с повече атаки от своя съперник. При една от тях в 60-ата минута съдията отсъди втора дузпа за неаполитанците за нарушение срещу Виктор Осимен. Решението му , разбира се, бе проверено от ВАР и потвърдено. Отново Лоренцо Инсиние се нагърби с изпълнението на наказателния удар, а стражът не си бе взел поука от първата дузпа, което позволи на италианеца да вкара втория си гол в двубоя.

Първият точен удар за Болоня дойде в 85-ата минута, когато Орсолини стреля от пряк свободен удар, а Орсолини изби. Това бе и единствената интересна ситуация пред вратата на домакините. 

Със спечелените три точки Наполи има 28 на върха в класирането, колкото и вторият Милан, но с по-добра голова разлика от "росонерите". Болоня е на 12-о място с 12.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!