Наполи се наложи с класическото 3:0 в домакинството си на аутсайдера Кротоне в мач от 28-ия кръг на Серия "А". За гостите не игра българският национал Александър Тонев, който излекува контузия, но остана сред резервите.

Две дузпи помогнаха в голяма степен за успеха на Наполи. Първият наказателен удар бе отсъден в 31-ата минута, когато Лоренцо Инсиние беше фаулиран от Марио Сампиризи. Италианският национал реализира за 1:0 в десния ъгъл на Кордас.

До края на полувремето Хосе Кайехон можеше да удвои резултата в полза на домакините, но след перфектен извеждащ пас на Инсиние, стражът на гостите спаси.

Втората част започна по-добре за Кротоне, но въпреки това първата по-сериозна опасност отново беше пред тяхната врата. Кулибали центрира по добър начин към Паволети, който с глава стреля в аут. Десет минути след това пристигналият от Дженоа нападател беше заменен от Дрис Мертенс, на когото му бяха нужни едва 180 секунди, за да се разпише от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Марек Хамшик. В 70-ата минута Инсиние с втория си гол в мача оформи крайното 3:0. Асистира му Жоржиньо.

С прибавените три Наполи се изкачи на второто място с 60 и мач повече от третия Рома, докато Кротоне е на предпоследното 19-о място с едва 14 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"