Наполи записа седма поредна победа в Серия „А“. Тимът на Маурицио Сари продължава без грешка от началото на сезона, след като в мач от 7 кръг записа класически успех с 3:0 над Каляри.

Така неаполитанците подобри клубния си рекорд за най-резултатен старт на първенство. Тимът от стадион „Сан Паоло“ вече има 25 реализирани попадения през този сезон. Наполи стартира сезон 1957/58 с 24 вкарани гола.

Марек Хамшик откри резултата още в 4-ата минута, когато беше изведен зад гърба на защитата с хитър пас на Дрис Мертенс. Пет минути преди почивката Мертенс удвои. Той беше точен от дузпа, която сам спечели, след като беше фаулиран от Филипо Романя в наказателното поле.

Две минути след почивката Калиду Кулибали вкара и третия гол за Наполи. Той получи топката след центриране на Жоржиньо от фаул и след първоначално неумелото овладяване все пак успя да се разпише.

Така Наполи събра актив от 21 точки и оглавява класирането на Серия „А“ с четири точки актив пред Ювентус. „Бианконерите“ също нямат загуба, а по-късно днес гостуват на Аталанта. Каляри е 14-и с 6 точки и серия от три поредни загуби.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"