Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Наполи записа впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 срещу Милан в страхотен спектакъл помежду им от втория кръг на италианската Серия „А“.

Колумбийският страж Давид Оспина дебютира на вратата на домакините, но инкасира две попадения. Гостите поведоха с гол на Джакомо Бонавентура (15) след центриране на Сусо и асистенция с глава на Борини. След гола играчите на Карло Анчелоти заиграха по-силно и пропуски пред вратата на „росонерите“ направиха Хосе Кайехон Пьотър Зиелински.

В началото на втората част гостите удвоиха аванса си чрез Давиде Калабрия (49), който се разписа след пас на Сусо, овладял топката след центриране на Билия. Наполи бързо се съвзе от шока и изравни с голове на Пьотър Зиелински (53, 67). Полският нападател се възползва от асистенции на Кайехон и Бакойоко от корнер.

Двете попадения на Зиелински вдъхнаха още повече самочувствие на играчите на Карло Анчелоти и те стигнаха до пълен обрат. Алан получи топката в наказателното поле  я подаде успоредно на голлинията към непокрития Дрис Мертенс (80), който вкара за 3:2. В добавеното време Наполи можеше да вкара и четвърти гол, но Донарума спаси удар на Инсиние.

Така воденият от Карло Анчелоти тим записа втора победа след тази над Лацио (2:1) на старта, а Милан започна сезона с поражение, след като мачът му с Дженоа от първия кръг бе отложен.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"