Наполи сдаде битката за титлата в Серия „А“, след като в мач от 31 кръг отстъпи с 1:3 като гост на Удинезе. „Зебрите“ можеше да постигнат и по-убедителен успех, но пропуснаха дузпа през първото полувреме.

Бруно Фернандес откри резултата за домакините в 14-ата минута с точно изпълнение на дузпа. Десет минути по-късно Игуаин изравни с удар от воле от границата на наказателното поле.

В следващата минута Бруно Фернандес имаше шанс да върне аванса на домакините 11-метров наказателен удар, отсъден за фаул на Фаузи Гулам. Габриел обаче отрази удара на Фернандес и добавката на Фелипе.

В добавеното време на първата част португалецът все пак стигна до втори гол в мача, след като със задна ножица прати топката във вратата след центриране на Дуван Сапата.

Сирил Теро вкара трети гол за Удинезе в 57-ата минута, а Наполи завърши мача в намален състав, тъй като Игуаин получи втори жълт картон в 75-ата минута.

Така неаполитанците останаха втори в класирането с 67 точки, на шест зад шампиона и лидер Ювентус. Удинезе е 13-и с 34 точки.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!