Интер и Наполи завършиха 0:0 в дербито на 28-ия кръг на Серия "А", състояло се на стадион "Джузепе Меаца". Най-доволни от резултата със сигурност са в Ювентус, който поведе в класирането след неделната си победа с 2:0 над Удинезе. "Старата госпожа" има с точка повече от Наполи, а освен това е и с мач по-малко.

Домакините от Интер пък пропуснаха да се изкачат в Топ 4, като в момента са пети с 52 точки. 

Преди началото на дербито на "Сан Сиро" беше отбелязана 110-ата годишнина от създаването на "нерадзурите", а след това имаше и минута мълчание в памет на починалия внезапно преди седмица седмица Давиде Астори.

Първото полувреме беше доста скучно, като головите положения липсваха. След почивката се откриха няколко възможности и за двата отбора. В самото начало на втората част Милан Скриняр засече с глава центрирана топка, изпращайки я в гредата. Малко след това Инсиние отвърна на атаката на Интер, но също без успех. 

В 79-ата минута Едер и Икарди комбинираха добре в половината на Наполи, бразилецът стреля, но Рейна улови. До края не се случи нищо интересно и двете нули на светлинното табло останаха непроменени.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"