Наполи се издъни у дома и завърши 1:1 с Торино в първи мач от 28-ия кръг на италианската Серия "А" преди реванша срещу Барселона в Испания от 1/8-финалите на Шампионската лига следващата седмица.

Домакините имаха инициативата през целия мач, но направиха много пропуски. В 15-ата минута Хвича Кварацхелия получи подаване в наказателното поле и стреля незабавно към долния ляв ъгъл, но Ваня Милинкович-Савич демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер.

В 43-ата минута Кварацхелия се извиси над защитниците на Торино и пласира мощен удар с глава в долния ляв ъгъл, но отново бе спрян от Милинкович-Савич.

След почивката в 61-ата минута се стигна до гол за Наполи. Марио Руи проби отляво и предостави великолепно центриране към Хвича Кварацхелия, който без да се замисли стреля към долния десен ъгъл и вкара за 1:0. Радостта на шампионите бе кратка, тъй като две минути по-късно след разбъркване при корнер Антонио Санабрия бе забравен от защитата на Наполи и нанесе прекрасен удар със задна ножица, реализирайки гол за 1:1.

В 86-ата минута Хвича Кварацхелия реши да пробва късмета си от далечна дистанция и нанесе удар от около 25 метра, но Ваня Милинкович-Савич бе заел добра позиция и въпреки че нямаше добра видимост, успя да спаси. В добавеното време на срещата Кварацхелия отново се пробва отдалеч с много прецизен удар, но Милинкович-Савич внимаваше и успя да избие в напречната греда.

Така партенопеите събраха 44 точки на седмото място, докато „биковете“ са десети с шест по-малко.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!