ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Наполи спечели драматично с 1:0 при визитата си на Ювентус на „Алианц Стейдиъм“ в мач от 31-ия кръг на италианската Серия "А" и направи важна крачка към шампионската лига. Гол на Анхел ди Мария за домакините в 83-ата минута не бе зачетен след дълго преразглеждане с ВАР заради нарушение в зародиша на атаката на „бианконерите“. Душан Влахович също бе точен в 90-ата минута, но и неговото попадение не бе зачетено, след като топката беше напоснала очеранията на терена. След това Джакомо Распадори (90+2) донесе трите точки за гостите.

През първото полувреме не се стигна до чисто голово положение пред някоя от двете врати и всичко по-интересно се случи след почивката.

Наполи започна по-силно второто полувреме, но чак в 70-ата минута Виктор Осимен бе намерен в наказателното поле на Ювентус и шутира право в десния страничен стълб. Четири минути по-късно след центриране в наказателното поле на Ювентус Осимен се извиси над всички и засече с глава, но Войчех Шчесни отрази по впечатляващ начин.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В 83-ата минута Даниеле Ругани отне топката пред своето наказателно поле в 83-ата минута и с дълъг пас намери Анхел ди Мария, който се справи с двама бранители на Наполи и прати топката във вратата. Голът обаче не бе зачетен заради нарушение на Ругани в зародиша на атаката, след като ситуацията бе дълго време преразглеждана чрез ВАР.

Федерико Киеза проби отляво и навлезе в наказателното поле на Наполи в 90-ата минута, след което сви топката за Душан Влахович, който вкара във вратата, но и този гол не бе признат, след като страничният съдия даде знак, че топката е напуснала очертанията на терена с целия си обем при финта на Киеза.

В третата минута от добавеното време Наполи разгърна по много добър начин атаката си. Елиф Елмас напредна по дясното крило и центрира на втора греда, където Джакомо Распадори засече от воле, за да вкара между краката на Шчесни и да донесе трите точки на гостите.

След този успех Наполи остава лидер, като е все по-близо до това да бъде коронован за новия шампион на Италия, като вече има 78 точки в актива си, докато Ювентус е на 3-о място с 59 пункта, след като му бяха върнати, първоначално отнетите 15 в хода на сезона.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК