ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как представителите на Efbet Лига прогнозираха Милан - Наполи в новата игра на БЛИЦ Звездна лига

Наполи срази с 2:1 Милан в голямото дерби на седмия кръга в Серия "А". Точни за успеха на гостите бяха Матео Политано в 55-ата минута от дузпа и резервата Джовани Симеоне в 78-ата, а за домакините се разписа Оливие Жиру в 69-ата. Така беше прекратена серията на „росонерите“ от 22 шампионатни мача без поражение.

Двубоят започна силно за Милан, като Оливие Жиру имаше страхотна възможност за отбелязване на гол в 13-aта минута. Той бе изведен в наказателното поле, заобиколи вратаря, стреля от малък ъгъл, а топката срещна гредата. Малко по-късно отново французинът пропусна. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Още един прекрасен шанс за Милан дойде в 28-ата минута, когато Крунич засече с глава центрираната топка, вратарят на Наполи Алекс Мерет се намеси по блестящ начин и запази нулевото равенство.

Първата много добра възможност за гостите дойде в 37-ата минута, когато Желински изпрати страхотно центриране на втора греда, а там беше Политано, който дори стигна до топката и засече с глава, но Менян внимаваше и се намеси отлично. След това Распадори получи топка в наказателното на "росонерите", но беше с гръб към вратата, бе притиснат от двама играчи на Милан, падна, но в рамките на позволеното и съдията остана безмълвен.

Кварацхелия проби в наказателното поле на Милан в 51-ата минута, когато бе спрян от Сержиньо Дест. Първоначално сигнал нямаше, а Кварацхелия остана на земята. Двата отбора влязоха в кратка физическа разправия, а тогава дойде и сигнал от съдията, който се запъти към монитора край тъча, за да разгледа ситуацията с ВАР, след което отсъди дузпа. Политано се нагърби с отговорността да изпълнява. Менян хвана ъгъла, но топката мина под тялото му и Наполи поведе с 1:0.

Милан отговори в 69-ата минута, когато Тео Ернандес подаде на Жиру, който се освободи в наказателното поле и реализира за 1:1. 

В 78-ата Марио Руи центрира право на главата на влезлия като резерва Джовани Симеоне. Синът на Диего Симеоне прониза Менян с глава и Наполи поведе с 2:1. 

Пробив на Оливие Жиру в 86-ата минута доведе до отлична голова възможност пред "росонерите" да изравнят. Французинът не успя сам да завърши атаката, но топката попадна в Калулу, който нанесе мощен удар, срещнал напречната греда. До края не падна нов гол и Наполи спечели трите точки. Отборът на Лучано Спалети се изкачи на първата позиция със 17 т., с колкото е и Аталанта.  

"Росонерите" инкасираха първата си загуба за сезона в Серия "А" и са пети с 14 точки.  

МИЛАН - НАПОЛИ 1:2
0:1 Политано (54), 1:1 Оливие Жиру (69), 1:2 Джовани Симеоне (78)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК