Наполи победи Верона с 3:1 като гост в мач от деветия кръг на Серия "А".

Двубоят започна с натиск от страна на домакините. Във втората минута Павел Давидович се извиси над всички в наказателното поле на Наполи, за да засече центрираната топка с глава, но Алекс Мерет успя да отрази. Последва центриране от корнер, а Джакомо Маняни засече с глава, но отново стражът на „партенопеите“ се намеси.

Матео Политано стреля от границата на наказателното поле на Верона в 15-ата минута. Лоренцо Монтипо обаче внимаваше и успя да се намеси в създалата се ситуация.

В 27-ата минута Джакомо Распадори напредна отляво и центрира на втора греда, където Матео Политано прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да изведе Наполи напред в резултата.

Две минути преди края на редовното време през първото полувреме Политано комбинира с Хвича Кварацхелия, който елиминира бранител на Верона със серия от финтове и реализира за 2:0.

Наполи продължи да натиска и през второто полувреме. В 55-ата минута отново Политано намери Кварацхелия с дълъг пас. Грузинецът не пропусна да се разпише за 3:0, след като остана очи в очи с Монтипо.

Верона успя да върне едно попадение в 60-ата минута, когато Дарко Лазович се възползва от неразбирателство в защитата на Наполи, за да вкара единствения гол за домакините в срещата.

Наполи събра актив от 17 точки, заемайки 5-а позиция, докато Верона остава на 16-о място с 8 пункта.