Интер най-накрая се поздрави с победа в Серия "А". След като в 8 поредни мача тимът не съумяваше да спечели трите точки в двубой от италианския елит (6 равенства и 2 загуби), днес "нерадзурите" се наложиха изключително трудно с 2:1 като домакин на Болоня от 24-ия кръг на шампионата.  

Двубоят стартира отлично за домакините, които излязоха напред в резултата още във 2-ата минута. Точен бе Едер, който засече отблизо центрира на Брозович. В 25-ата минута гостите изравниха чрез Паласио. Нападателят се възползва от грешка в отбраната на Интер и с мощен шут прати топката във вратата.

В средата на  второто полувреме Карамо отново изведе "нераздурите" напред в резултата с удар от далечна дистанция. Малко по-късно Мбайе от гостите пък бе изгонен за втори жълт картон, а в последните секунди на срещата съотборникът му Масина го последва, след като получи директен червен картон. 

В крайна сметка, въпреки даденото 10-минутно продължение, резултатът остана непроменен и Интер се поздрави с първи успех в Серия "А" от началото на декември. Тимът на Лучано Спалети е с актив от 48 точки на 3-ото място. Болоня пък е 12-и с 27.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"