ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ювентус записа изключително ценна победа с 1:0 срещу Наполи в петъчното дерби, с което се откри 15-ия кръг в Серия "А". Защитникът Федерико Гати се превърна в герой за "бианконерите" във втори пореден мач. 25-годишният бранител наказа Наполи в 51-ата минута, което беше достатъчно на домакините да повалят шампиона.

Гати донесе трите точки на Юве и в предишния кръг, когато в последните секунди отбеляза за крайното 2:1 срещу Монца. 

"Бианконерите" продължиха впечатляващата си серия и вече имат осем победи и само две равенства в последните си 10 мача в първенството. Тимът на Масимилиано Алегри поне временно оглави класирането с 36 точки. Досегашният лидер Интер се смъкна на второто място и е с една точка по-малко преди домакинството си на Удинезе (в събота от 21:45 часа).
 
WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Играчите на Наполи направиха два големи пропуска през първото полувреме и записаха първа загуба като гост през сезона. Шампионът на Италия в момента е пети в Серия "А" с 24 точки.

Гостите от Неапол започнаха по-активно и в 12-ата минута пропиляха отличен шанс за гол. Джовани Ди Лоренцо засече с глава центрирана топка, но Войчех Шчесни плонжира и я избри. Малко по-късно Хвича Кварацхелия беше изведен сам срещу полския страж, но стреля над вратата. 

В 49-ата минута Душан Влахович беше близо до попадение за Юве, но изпрати топката в лявата греда на вратата на Алекс Мерет.

В 51-ата домакините ликуваха. Андреа Камбиазо центрира, а в наказателното поле Федерико Гати се извиси над Рахмани и Ди Лоренцо, разписвайки се с глава - 1:0. 

В 63-ата минута съдията Даниеле Орсато прецени, че игра с ръка на футболист на Наполи в наказателното поле не е достатъчно основание за отсъждане на дузпа. Футболистите на Валтер Мадзари се хвърлиха в атака, а гол на Виктор Осимен в 70-ата минута не бе зачетен заради засада.

В 89-ата минута резервата за Наполи Джовани Симеоне опита задна ножица, но Шчесни не беше затруднен и Ювентус спечели с минималното 1:0, след като за цял мач имаше само два точни удара.

ЮВЕНТУС - НАПОЛИ 1:0
1:0 Федерико Гати (51)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!