Интер победи у дома СПАЛ с 2:1 в мач от 14-ия кръг и се възползва от грешната стъпка на Ювентус в домакинството му срещу Сасуоло (2:2), излизайки на върха във временното класиране с точка преднина.

Звездата на „нерадзурите“ Лаутаро Мартинес (16, 41) вкара и двата гола за победата, а Матиа Валоти (50) намали за гостите, които не успяха да стигнат до изравняване и си тръгнаха победени от „Джузепе Меаца“. Така Интер излезе на първата позиция с 37 точки и една повече от Ювентус. СПАЛ е предпоследен с 9 точки.

Лацио срази гостуващия Удинезе с класиката 3:0 и се утвърди на третото място с 30 точки и 5 аванс пред Каляри. Чиро Имобиле (9, 36-дузпа) на два пъти и Луис Алберто (45+1-дузпа) се разписаха за успеха на „орлите“ от Рим. „Фриуланите“ са 15-и с 14 точки.

След три кръга без успех пък Милан се върна на победни път, след като спечели с 1:0 при визитата си в Парма. Тео Ернандес (88) вкара късен гол за успеха на „росонерите“, които се изкачиха до 11-а позиция със 17 точки. „Дуковете“ са девети с точка повече.