Интер спечели трудно с 2:1 при визитата си на Бреша в среща от междинния десети кръг на италианската Серия „А“ и измести шампиона Ювентус от върха във временното класиране, но е с мач повече на сметката си.

Феновете на стадион "Марио Ригамонти" не спираха да подкрепят своите любимци срещу един от претендентите за титлата в Серия „А“, който бързо взе инициативата и поведе с гол на Лаутаро Мартинес (23) след пас на Де Врей.

Две минути преди края първата част се стигна до напрежение между футболистите на двата отбора, след като Галярдини си позволи да посегне на Сандро Тонали. Реферът показа жълти картони на Галярдини и Кистана заради реакцията му при ситуацията.

След почивката домакините се вдигнаха на щурм и притиснаха сериозно Интер, но силни изяви направи вратарят на гостите Самир Ханданович. Марио Балотели се опита да си изпроси дузпа за Бреша, но не я получи. Ддругата звезда в атаката на "нерадзурите" Ромелу Лукаку (63) удвои аванса им след асистенция на Галярдини. Минути по-късно Балотели пропусна златен шанс, след като не успя да уцели добре топката от близка дистанция.

Четвърт час преди края "лястовичките" намалиха резултата след автогол на Скриняр при удатр на Димитри Бизоли. Бреша продължи да натиска, но в крайна сметка Интер изтръгна победата.

Така "нерадзурите" събраха 25 точки, като имат с 2 повече от "бианконерите", които в сряда играят у дома срещу Дженоа и могат да си върнат лидерската позиция. Бреша е на 18-а позиция с едва 7 точки.

По-рано в друга среща от кръга Верона спечели с 1:0 при визитата си на Парма и се изкачи на 11-о място с 12 точки. Парма е осми с 13 точки.

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020