Отложеното Дерби дала Мадонина на Милано от 27-ия кръг на Серия „А” ще се играе на 4 април, съобщиха от Италианската футболна федерация. На същата дата има насрочени четвъртфинали от Шампионската лига, което налага Милан и Интер да играят от 19:30 часа българско време преди мача между Барселона и Рома.

Дерби дела Мадонина по програма трябваше да се играе на 4 март, но заради внезапната смърт на капитана на Фиорентина Давиде Астори бяха отложени всички мачове в този ден.

На 4 април от 19:30 часа ще се играят още срещите Киево - Сасуоло и Торино - Кротоне, а Беневенто и Верона ще мерят сили от 18:00 часа. Ден по-рано от 18:30 часа ще се изиграят Аталанта - Сампдория, Дженоа - Каляри и Удинезе - Фиорентина, а от 21:45 часа на 3 април Ювентус приема Реал (Мадрид) в четвъртфинал от Шампионската лига.

Заради участието на два италиански тима в четвъртфиналната фаза на най-престижния европейски клубен турнир има промени и за някои от срещите от 32-ия кръг. Ювентус приема Сампдория на 15 април (неделя) от 19:00 часа, дербито на Рим между Лацио и Рома ще се играе от 21:45 часа, а Милан и Наполи ще играят от 16:00 часа, а не вечерта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"