Младежкият национал на България Андреа Христов вече oфициално е футболист на Козенца. 19-годишният защитник ще играе за тима от италианската Серия "Б" под наем от Славия до края на сезона. Козенца ще може да откупи правата му от "белите" от "Овча купел" през лятото.

Андреа Христов подписа договора си в Италия, след като преди това премина успешно задължителните медицински прегледи. Юношата на Славия вече тренира с новите си съотборници и е амбициран да пробие в състава на Козенца. 

Роденият на 1 март 1999 година защитник е брат-близнак на Петко Христов - другият голям талант от школата на Славия, който "белите" продадоха на Фиорентина. Петко сега е преотстъпен да се обиграва в Тернана. 

Близнаците Христови са играчи на младежкия национален отбор. Третият "кон" от отличната генерация, създадена от треньора Иво Градев - централният нападател Калоян Кръстев, се състезава успешно за елитния италиански Болоня. Всички момчета, както и други българи, са селекция за Серия "А" на тандема Петьо Костадинов - Полковника, управител на "Проспорт Медиа" и Пламен Пейчев - управител на "ПМРС мениджмънт", пише Prosport.bg. Двамата обещават най-малко още един хитов трансфер до края на Калчо меркато (италианският трансферен прозорец) на българин, без да изключват изненади и за повече състезатели от България, без задължително те да са от софийски клубове. Но със сигурност на елитна футболна "писта".

Снимки Prosport.bg: