Футболистите и треньорите на италианския шампион Ювентус няма да получават заплати за четири месеца, обявиха официално от клуба. Мярката е заради кризата, която настъпи заради пандемията от коронавирус. Така Кристиано Роналдо и компания ще спестят на "старата госпожа" 90 милиона евро, отказвайки се от възнагражденията си за март, април, май и юни тази година. Това обаче може да се промени, ако сезонът бъде подновен. В този случай всички заплати ще бъдат повишени.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Ювентус анонсира, че сегашната глобална обстановка официално спря представянето ни на терена. Това доведе до решението на играчите и треньорите от първия тим да се откажат от официалните си възнаграждения след тази ситуация. Ръководството и футболистите взеха това решение. Разбирането предвижда намаляване на заплатите, равни за месеците – март, април, май и юни 2020 година. През следващите седмици личните споразумения с играчи и треньорски щаб ще бъдат финализирани, както се изисква по текущия регламент”, пише в изявлението от клуба.

„Икономическите и финансовите аспекти от постигнатото разбиране ще доведат до 90 милиона евро активи в касата на клуба за финансовата 2019/20. В случай че мачовете от настоящия сезон бъдат насрочени, клубът ще преговаря добросъвестно с всички, за да се увеличат компенсациите според актуалното възобновяване на финансиране. Ювентус иска да благодари на играчите и треньорите за тяхната ангажираност в този труден момент за всички”, добавят „бианконерите“.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!