Огромен скандал сътвориха феновете на Лацио с разпространението на лепенки с лика на Ане Франк в екип на градския съперник Рома. Служители на стадион „Олимпико“ са открили лепенките след мача на „орлите“ срещу Каляри в сектора, където са били феновете на Лацио, а те от години са известни с расистки и антисемитски действия.

По време на мача с Каляри тифозите на „орлите“ бяха на южната трибуна заради наказание, а тя традиционното се използва от феновете на Рома. Поради тази причина привържениците на Лацио са решили да си направят безвкусна шега, свързана с Ане Франк. Те са направили стикери на Ане Франк и с екипите на другите си съперници в Серия „А“.

Ане Франк е еврейско момиче, родено в Германия и живяло в Холандия, укривайки се в Амстердам от нацистите по време на Втората световна война. Тя води дневник, публикуван след войната. Ане Франк умира в концентрационния лагер Берген-Белзен.

Италианската футболна федерация ще разследва случая и може да се стигне до сериозно наказание за Лацио, който би могъл да играе и поредица от срещи при закрити врати.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"