Съществува изключително голяма вероятност днешните мачове Лацио – Милан и Удинезе – Дженоа от 3 кръг на Серия „А“ да не се проведат, твърдят италианските медии.

Причината са бурите, пороите и наводненията, които удариха северната част на Италия в последните дни. Заради тях вчера беше отложена срещата между Сампдория и Рома.

Служителите на „Стадио Олимпико“ поставиха огромни найлонови платнища, за да предпазят терена от подгизване. Тази сутрин обаче има няколко наводнени улици в Рим, както и райони без електричество.

Счита се, че теренът не е най-големият проблем за провеждането на мача между Лацио и Милан, а сигурността на зрителите на стадиона и самото им придвижване за двубоя. В италианската столица е обявен код „Оранжев“ и се очаква градската управа да реши дали да го остави в сила на заседанието си след обяд.

Удине също е ударен от сериозна буря и се очаква нейният пик да бъде след обяд. Най-сериозни проблеми сутринта имаше в Ливорно, където наводненията отнеха живота на шестима, а трима са обявени за изчезнали.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!