Лацио удари градския съперник Рома с класиката 3:0 в дербито на Вечния град от 26-ия кръг на италианската Серия „А“ и е доближи на три точки от съперника, който е пети и с мач повече на сметката си. Фелипе Кайседо (12), Чиро Имобиле (73-дузпа) и Данило Каталди (89) реализираха головете за успеха на „орлите“, а „вълците“ завършиха в намален състав след втори жълт и червен картон на Коларов в последната минута.

По-активното начало на Лацио доведе до гол в 12-ата минута, когато Корея изведе Фелипе Кайседо в наказателното поле на “вълците”. След това еквадорецът се измъкна от централните бранители Федерико Фасио и Жуан Жезус и преодоля вратаря Робин Олсен за 1:0.

Едва в 23-ата минута Рома за първи път от началото на мача застраши по-сериозно вратата на “орлите“, но Томас Стракоша изби с една ръка удар по земя от границата на наказателното поле на Един Джеко. До края на първата част не се случи нищо запомнящо се.

„Вълците“ натиснаха след почивката и пропуски направиха Николо Дзаниоло и Алесандро Флоренци. В 72-ата минута Федерико Фасио бе изпреварен от Хоакин Корея и спря непозволено аржентинеца в наказателното поле. Влезлият като резерва Чиро Имобиле реализира отсъдената дузпа за 2:0.

В 89-ата минута Данило Каталди довърши „вълците“ след пас на Милинкович-Савич, а малко след това Александър Коларов бе изгонен с втори жълт и червен картон, за да приключи Рома мача с 10 футболисти на терена.

След успеха си Лацио е шести с 41 точки, но само 3 по-малко от Рома, който заема пета позиция и е с мач повече.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019