Спортно-техническият щаб на Фиорентина е стигнал до заключение, че младият вратар Иван Андонов трябва да бъде откупен от Левски, съобщава „Corriere dello Sport“. Не само това, но треньорът на „виолетовите“ Винченцо Италиано се очаква да вземе 19-годишния страж в първия отбор през новия сезон.

Авторитетното италианско издание твърди, че Андонов трябва да бъде един от талантите, които ще получат шанс да в основния състав на тима от Флоренция в някои мачове от сезон 2022/23.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вратарят премина при „виолетовите“ от Левски под наем през зимата на 2021 г. Първоначално двата тима имаха договорка за преотстъпване за период от 6 месеца, но след това италианците се възползваха от възможността да удължат престоя на българина с още една година.

През изминалия сезон Иван Андонов игра за Примаверата (младежкия тим до 19 г.) на Фиорентина, като взе участие в 31 мача, в които допусна 45 гола, а девет пъти записа вратата си суха.

Вратарят попадна и два пъти в групата за мачовете на мъжкия отбор на Фиорентина - срещу Торино за първенство и срещу Аталанта за Купата на Италия.