Рома победи с 2:0 Фиорентина в мач от 18-ия кръг на Серия "А".

Гостите останаха с човек по-малко още в 24-ата минута след втори жълт картон на Додо.

Минути преди края на първата част Пауло Дибала откри резултата в полза на Рома (1:0). Тами Ейбрахам намери съотборника си, който стреля от границата на наказателното, за да даде преднина на "вълците". 

През второто полувреме отново Рома бе по-активният отбор. В 51-ата минута на мача Зеки Челик стигна до добро голово положение като стреля в десния ъгъл на вратата. Стражът на Фиорентина обаче се справи отлично и изби топката, която срещна и гредата преди да излезе.

Три минути по-късно пък гостите комбинираха добре и Джакомо Бонавентура стреля от границата на наказателното, но ударът му бе блокиран от защитник на Рома.

В 61-ата минута Тами Ейбрахам бе близо до втория гол за Рома, който да успокои срещата, но изстрелът му вътре в пеналтерията бе прекалено слаб, за да затрудни Пиетро Терачано. 

Решаващото попадение падна в 82-ата минута и отново бе дело на Дибала. Аржентинецът се възползва от хубаво подаване на Ейбрахам при страхотна контраатака на "вълците", а след това прати и топката в мрежата за 2:0.

С тази победа Рома настигна Лацио и Аталанта в класирането (по 34 точки), като остава на седмото място само заради по-лоша голова разлика. Фиорентина пък заема 10-то място в таблицата с 23 точки от 18 мача.