Българският национал Петко Христов игра цял мач за Специя при домакинската загуба от Ювентус с 2:3 в мач от петия кръг на италианската Серия „А“. Бившият халф на Левски Мехди Бурабия също започна титуляр за домакините, но бе заменен в 77-ата минута от Якопо Сала. Това бе първа победа за „бианконерите“ от началото на сезона.

Дебютиралият за гостите повторно Мойс Кийн (28) ги изведе напред в резултата след асистенция на Адриен Рабио. Радостта им обаче бе кратка, тъй като ганайският нападател Емануе Гяси (33) бързо изравни.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Скоро след почивката домакините направиха пълен обрат, след като французинът Янис Антист (49) шокира „старата госпожа“ с гол за 2:1, възползвайки се от пас на Джулио Маджоре. Завърналият се в състава след травма Федерико Киеза (66) изравни след подаване на влезлия като резерва Алваро Мората, а нидерландският национал Матайс Де Лихт (72) обърна резултата и донесе трите точки за гостите.

След първия си успех за сезона Ювентус има 5 точки и изпревари с една Специя, заемайки 12-ата позиция във временното класиране.

В друга среща от кръга Салернитана и Верон завършиха 2:2. Гостите от града на Ромео и Жулиета поведоха комфортно с голове на Никола Калинич (7, 29), но изтърваха аванса си, след като Седрик Гондо (45+2) и Мамаду Кулибали (76) се разписаха за домакините и донесоха първа точка на опашкаря от началото на шампионата.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИЯ