Специя на три пъти повеждаше и в крайна сметка загуби у дома от Лацио с 3:4 в истинско зрелище от 35-ия кръг на италианската Серия „А“. Българският национал Петко Христов игра цял мач за домакините и вкара за първи път с техния екип, но те не издържаха в края.

Христов асистира за първото попадение в срещата, дело на французина Келвин Амиан (9) още в началото. Чиро Имобиле (33-дузпа) изравни след точно изпълнение от бялата точка, но Кевин Агудело (35) бързо даде нова преднина на домакините, които се оттеглиха на почивка с гол аванс.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 54-ата минута Иван Проведел си вкара автогол и гостите за втори път в мача изравниха, но Петко Христов (56) се разписа с глава след центриране на Даниеле Вердер и даде нов аванс на Специя. Сергей Милинкович-Савич (68) изравни, а в самия край Франческо Ачерби (90) с акробатично изпълнение след пас на Луис Алберто донесе победата на „орлите“ от Рим.

След успеха си Лацио събра 59 точки и изпревари с една Рома на петата позиция, но „вълците“ са с мач по-малко. Специя е на 15-о място с 33 точки и на 8 през зоната на изпадащите.