Валтер Мацари дебютира с победа начело на Торино, след като „биковете“ се наложиха с класическото 3:0 над Болоня в мач от 20 кръг на Серия „А“. 56-годишният бивш треньор на Сампдория, Наполи, Интер и Уотфорд пое „гранатовите“ в четвъртък, когато наследи уволнения по-рано през деня Синиша Михайлович.

Срещата не започна добре за Торино, тъй като още в 34-ата минута Мацари трябваше да прави принудителна смяна. Джоел Оби получи контузия и беше заменен от Африйе Акуа. Пет минути по-късно Лоренцо де Силвестри даде аванс на домакините, засичайки с глава центриране на Алехандро Беренгер от фаул отдясно.

Ерик Пулгар пропусна възможността да изравни за Болоня в 50-ата минута. Ударът му от дузпа беше спасен от вратаря Салваторе Сиригу. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Кристиан Молинаро. Три минути по-късно Мбайе Нианг удвои за „биковете“. Той получи топката зад гърба на защитата от Яго Фалке, финтира един бранител и стреля точно във вратата на Антонио Миранте.

Пет минути преди края на мача Фалке оформи крайния резултат с хубав прецизен удар от границата на наказателното поле, при който прати топката в долния ляв ъгъл на Миранте.

Така Торино спря серията си от две поредни равенства и три мача без победа. „Биковете“ временно се изкачиха на девето място в класирането с 28 точки. За Болоня това беше втора последователна загуба и общо четвърта за последните пет мача. Тимът на Роберто Донадони е 12-и с 24 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"