Реал (Мадрид) спечели първата си предсезонна контрола, след като записа успех с 3:2 срещу Милан след обрат. Двубоят се проведе на стадион „Роуз Боул“ в Пасадина (щат Калифорния), на който през 1994 г. България губи с 0:4 от Швеция в мача за третото място на световното първенство. Ден по-късно на същото място Бразилия побеждава Италия след дузпи в спор за титлата.

"Росонерите" взеха аванс от 2:0 преди почивката, но през второто полувреме „белият балет“ стигна до успеха, вкарвайки три гола за по-малко от половин час. Новите попълнения Джуд Белингам и Хоселу за първи път излязоха с екипа на Кралския клуб, докато дебют за „червено-черните“ направи Кристиан Пулишич.

Фикайо Томори даде аванс на Милан в 25-ата минута след асистенция на Пулишич. Три минути преди почивката Лука Ромеро удвои преднината на италианския гранд след пас на Давиде Калабрия. В начабото на втората част Реал (Мадрид) изравни резултата, след като Федерико Валверде се разписа два пъти – в 57-ата и 59-ата минути. Шест минути преди края Винисиус Жуниор донесе победата на „белия балет“, възползвайки се чудесно центриране на Лука Модрич.

На Реал (Мадрид) предстоят още четири мача по време на лятната подготовка в САЩ. На 27 юли от 3:30 часа българско време е контролата с Манчестър Юнайтед. След това предстоят двубои с Барселона и Ювентус. Милан има още две проверки на американска територия. На 28 юли от 5:30 часа е срещаха с Юве, а на 2 август предстои мач с Барса.