Италианският гранд Рома победи опашкаря Специя с 2:0 у дома в двубой от 17-ия кръг на Серия "А". За гостите цял мач на пейката прекара българският защитник Петко Христов, който така и не се появи, въпреки четирите смени, които направи треньорът му.

Рома поведе рано-рано, след като Тами Ейбрахам отклони топката към Крис Смолинг след корнер и той я вкара във вратата за 1:0.

Домакините пропуснаха да удвоят в 25-ата минута, но Матиас Вина не успа да преодолее вратаря на съперника. Специя отвърна на удара десет минути по-късно, когато Руи Патрисио спаси опасен удар на Аркадиуш Реца.

Отново той стреля много опасно в края на полувремето, но топката профуча на сантиметри над вратата на Рома. В продължението на първата част Тами Ейбрахам удари гредата, след като насочи топката с гърди след остро центриране отляво.

"Вълците" поискаха дузпа малко след началото на втората част, а Специя беше на косъм от изравняване в 55-ата минута, но Руи Патрисио спаси хубав удар на Рей Манай. Отново албанецът създаде проблеми на отбраната на Рома в 79-ата минута, но пропусна да вкара.

Специя продължи да търси гола и Келвин Амиан Аду пропусна невероятна възможност след удар с глава в 84-ата минута.

Рома сякаш уби интригата с втори гол в 56-ата минута, дело на Рожер Ибанес, разписал се след центриране на Жордан Верету от корнер.

По-малко от десет минути след гола Рей Манай вкара топката във вратата на Рома, но попадението беше отменено заради засада.

Четвърт час преди края Тами Ейбрахам можеше да оформи класическото 3:0, но ударът му беше блокиран с крак от пресрещналия го Иван Проведел.

В продължението на мача Феликс Афена-Гиан вкара трети гол за Рома, но си помогна с ръка при овладяването на топката, което накара реферът да отмени гола и да изгони футболиста с втори жълт картон.

С първата си победа от три мача насам Рома зае шестото място в класирането, измествайки Ювентус от зоната, даваща право на участие в евротурнирите, докато Специя е на позиция над изпадащите.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"