Рома спечели с 1:0 визитата си на Торино в мач от 9 кръг и изравни рекорда на Серия „А“ по поредни победи като гост – 11 последователни успеха.

Сръбският национал Александър Коларов реализира единственото попадение в срещата в 69-ата минута. Той се разписа от своя футболен специалитет – прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

С този успех „вълците“ събраха актив от 18 точки и излязоха на пето място в класирането. Торино е десети с 13 и вече четвърти мач не може да запише победа в първенството.

Аталанта прекъсна серията си от три поредни мача без успех в Серия „А“, след като спечели с 1:0 като домакин на Болоня. Андреас Корнелиус вкара единствения гол в 71-ата минута, а десет минути по-късно Джанкарло Гонсалес получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко.

Победата позволи на тима от Бергамо да натрупа актив от 12 точки и да излезе на 12-о място, на една точка зад Фиорентина, Торино и Милан. Болоня е на осма позиция и 14 точки, въпреки че прекъсна серията си от три поредни победи.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"