Рома надви драматично Самдория с 3:2 на „Олимпико” в среща от третия кръг на италианската Серия „А”. Всички голове паднаха през първата част, а началото на второто полувреме се забави сериозно заради проливен дъжд и тежки условия на терена.

„Вълците” поведоха с гол на египетския национал Мохамед Салах (8) с глава след центриране на Диего Пероти. Малко след това Стефан Ел Шаарави и Пероти направиха сериозни пропуски пред вратата на гостите.

Колумбийският нападател Луис Муриел (18) се измъкна от защитата на "вълците" и изравни за 1:1 с чудесно изпълнение. Две минути по-късно Муриел имаше шанс и за втори гол, но този път вратарят Войчех Шчесни спаси.

След изпълнение на ъглов удар Фабио Куалярела (41) направи пълен обрат в полза нна гостите, а две минути по-късно бе близо и до ново попадение след удар с пета, но Шчесни спаси.

През втората част „вълците” установиха сериозен натиск и Един Джеко (61) изравни след асистенция на Франческо Тоти.

Вратарят Емилиано Вивиано бе на път да се превърне в герой за „моряците” от Генуа, след като спаси един куп удари на домакините. Той обаче нямаше какво да направи в последните секунди, когато Франческо Тоти (90+3-дузпа) бе точен от 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение срещу Един Джеко.

След победата си Рома излезе на второ място със 7 точки. Сампдория допсуна първо поражение за сезона и остава на пета позиция с 6 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!