Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Рома записа първата си победа на Интернешънъл Чемпиънс Къп през това лято, след като обърна Барселона за успеха с 4:2. Мачът се игра в Арлингтън (щат Тексас) на стадион „AT&T“, където домакинства тимът по американски футбол Далас Каубойс. Това беше втори мач на Барса на турнира, след като в неделя каталунците надвиха Тотнъм след дузпи.

Рафиня даде ранен аванс на „блаугранас“, след като още в 6-ата минута се разписа след двойно подаване с Мунир ел Хамдауи. Първата четвърт от мача беше в полза на Барселона. Испанският тим беше доста опасен, а размяната на пасове създаде проблеми за „вълците“. Новото попълнение Артур пък все повече започва да прилича на Шави с играта си.

След това Рома изравни играта и резултата. В 35-ата минута Ел Шаарави се разписа с удар от границата на вратарското поле, след като засече ниско центриране на пробилия по дясното крило Джъстин Клуиверт.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Втората част започна с шест промени в състава на Барселона и само три минути след подновяването на играта новото попълнение Малком отново даде аванс на испанския шампион. На около метър пред вратата той получи топката от Балу и вкара първия си гол от игра за каталунците.

В 60-ата минута Барса подмени и останалите четирима полеви играчи от титулярния състав, а Рома направи седем промени. След това „вълците“ направиха още две смени и от стартовите 11 на терена остана Алесандро Фиоренци. Точно той изравни резултата в 78-ата минута след асистенция на Диего Пероти.

„Вълците“ стигнаха до успеха в последните седем минути на мача. Браян Кристанте покачи на 3:2 в 83-ата, след като проби през центъра на защитата и стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Йеспер Силесен. Три минути по-късно Пероти беше точен от дузпа, отсъдена за фаул срещу Патрик Шик.

Барселона приключва участието на Интернешънъл Чемпиънс Къп в неделя с мач срещу Милан, а на 12 август е срещата със Севиля за Суперкупата на Испания, която ще се играе в Танжер (Мароко). На 8 август Рома се изправя срещу Реал (Мадрид), а това ще бъде последната важна проверка за тима на Еузебио ди Франческо преди началото на сезона в Серия „А“ на 19 август срещу Торино като гост.