Рома записа важна победа у дома с 3:0 над Торино в мач от 28-ия кръг на Серия А. На своя "Олимпико" "вълците" надделяха с попадения на Костас Манолас, Даниеле де Роси и Лоренцо Пелегрини, но успехът не дойде никак лесно.

Преди началото на срещата двата отбора и публиката на "Олимпико" спазиха минута мълчание в памет на капитана на Фиорентина Давиде Астори, който си отиде на 31-годишна възраст.

През първата част гостите от Торино се представиха много добре, а само отличните изяви на вратаря на Рома - Алисон, не позволиха на "биковете" да поведат. Той отрази удари на Белоти и Фалке, а на два пъти и излезе извън полето си, за да спира излизащи сами срещу него футболисти на Торино.

Рома също не успя да реализира през първите 45 минути, въпреки няколкото създадени положения.

Римляните излязоха коренно променени през второто полувреме и вкара две попадения в рамките на 10 минути. Първо се разписа Манолас, който получи отлично центриране от Флоренци и простреля с глава Сигуру.

10 минути по-късно Наинголан с глава изведе Де Роси сам срещу стража на Торино, а опитният халф лесно вкара за 2:0.

В добавеното време на срещата домакините направиха образцова контраатака, която бе завършена подобаващо от Пелегрини, който оформи крайното 3:0.

С успеха Рома събра 56 точки на третото място, като поведе с 4 на градския съперник Лацио. "Орлите" обаче са с мач по-малко. Торино е на 9-о място с 36 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"