Рома продължава да е в борбата за класиране в топ 4 и участие в Шампионската лига, след като срази у дома шампиона Ювентус с 2:0 в мач от 36-ия кръг на Серия и“А“ и му нанесе трета загуба за сезона.

Кристиано Роналдо и компания играха с новите екипа на „старата госпожа“, които бяха представени по-рано и предизвикаха куп коментари, след като в тях липсват традиционните за клуба вертикални райета. Това се случва за първи път от повече от 100 години. Лявата страна на фланелката е изцяло черна, а дясната – бяла, като двете части са разделени с розова линия.

„Бианконерите“ започнаха по-активно и пропуски през първата част направиха Роналдо, Дибала и Куадрадо не без чудесните намеси и на вратаря Миранте.

В 17-ата минута Лоренцо Пелегрини шутира към вратата на Шчесни и уцели напречната греда, а десет минути по-късно отправи неточен удар покрай гредата.

оказа класа при удар на Дибала. Стражът успя да парира шута на нападателя от няколко метра, като топката се отби в страната греда, а впоследствие бе изчистена.

През втората част в 64-ата минута гол на Кристиано Роналдо бе отменен заради засада на португалеца при паса на Пауло Дибала. Минута по-късно Антонио Миранте спаси с крак удар на Емре Джан, а при последвалата контраатака Шчесни изби в корнер шут на Ел Шаарави.

Алесандро Флоренци (79) изведе Рома напред в резултата. Капитанът на "вълците" се разписа след подаване на Един Джеко и прехвърлящ удар. В добавеното време Един Джеко (90+2) оформи крайния резултат след нова контраатака на домакините и асистенция на Дженгиз Юндер.

Ювентус допусна трета загуба в шампионата и остава на върха с 89 точки. Рома е на шесто място с 62 точки и само на една зад четвъртия Интер и на 3 след третия Аталанта.

По-рано през деня Сампдория загуби от борещия се за оцеляване Емполи с 1:2, изпадналият Фрозиноне падна от Удинезе с 1:3, а Наполи спечели с 2:1 при визитата си на СПАЛ.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019