Рома надви у дома Ювентус с 1:0 в дербито от 25-ия кръг на италианската Серия "А" и се настани на четвъртата позиция, задминавайки Милан във временното класиране. В герой за „вълците“ се превърна Джанлука Манчини (53), който вкара единствения гол в мача и провокира Мойс Кийн да си изкара червен картон секунди след влизането си в игра в 90-ата минута.

Още в 5-ата минута Руи Патрисио трябваше да спасява удар на Душан Влахович от гостите, а Рома получи шанс в 27-ата минута, но удар на Пауло Дибала бе отразен от Войчех Шчесни.  

Минута преди края на редовното време на първата част Адриен Рабио засече центриране в наказателното поле, но ударът му с глава рикошира в гредата.

Рома започна по-активно втората част и в 53-ата минута Браян Кристанте изведе Джанлука Манчини вляво от наказателното поле на Ювентус, а защитникът с плътен шут от около 25 метра по диагонала вкара за 1:0.

Малко преди изтичането на час игра Хуан Куадрадо стреля от пряк свободен удар, но топката разтресе левия страничен стълб на вратата на домакините. В 75-ата минута Крис Смолинг отправи удар с глава след прецизно центриране, но Шчесни спаси с блестяща намеса. Ювентус отговори с шут на Анхел ди Мария от границата на наказателното поле, но вратарят на Рома спаси.

В края гостите опитаха да притиснат "вълците", но в последната 90-а минута директен червен картон получи току що влезлия в игра Мойс Кийн, който удари без топка Манчини и съдията Фабио Мареска го изгони. До края тимът на Жозе Моуриньо удържа аванса си и прекъсна серията от 4 поредни победи на Ювентус в шампионата.

С този успех Рома вече има 47 точки, колкото и петия Милан, докато „бианконерите“ са 8-и с 35 точки в актива си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!