Рома победи трудно у дома Сасуоло с 2:1 в мач от третия кръг на италианската Серия "А" и оглави временното класиране с пълен актив от 9 точки преди срещата си с ЦСКА на "Олимпико" от груповата фаза на Лигата на конференциите идния четвъртък от 22:00 часа българско време. Наставникът на „вълците“ Жозе Моуриньо записа мач №1000 в треньорската си кариера, стартирала през 2000 година.

Домакините поведоха с попадение на Браян Кристанте (37) след пас на Лоренцо Пелегрини, но през втората част Филип Джурич (57) възстанови равенството след асистенция на Доменико Берарди. Секунди по-късно гостите извадиха късмет, тъй като след удар на Тами Ейбрахам топката срещна гредата. В добавеното време Рома стигна до крайния успех след гол на Стефан Ел Шаарави (90+1) след комбинация с Елдор Шомуродов.

Друг от съперниците на ЦСКА в Лигата на конференциите Бодьо/Глимт не успя да спечели трите точки в домакинството си на Од Гренланд и двата тима завършиха 1:1 в среща от 18-ия кръг на норвежкия шампионат. След хикса Бодьо/Глимт заема втората позиция във временното класиране с актив от 35 точки.