Шампионът Ювентус победи трудно Парма с 2:1 в среща от 20-ия кръг на италианската Серия „А“ и увеличи на 4 точки аванса си пред Интер на върха. Мачът започна с минута мълчание заради кончината на легендата на Ювентус Пиетро Анастаси.

През първата част гостите играха по-дефанзивно, а домакините успяха да поведат с едва втория си точен удар, дело на Кристиано Роналдо (43) след пас Матуиди. Португалецът се разписа не без помощта и на рикошет в тялото на Дармиан.

След почивката „дуковете“ стартираха по-активно и изравниха чрез Андреас Корнелиус (55) след подаване на Скоцарела. Радостта на гостите обаче бе твърде кратка, тъй като Кристиано Роналдо (58) отново се оказа в прегръдките на своите съотборници, разписвайки се този път след асистенция на Пауло Дибала.

До края на мача гостите опитаха всичко по силите си да стигнат до ново равенство в резултата, но Шчесни отрази с вещина удари на Куртич и Кулушевски. В добавеното време пък Роналдо направи два пропуска от изгодни позиции в опит да оформи хеттрик.

Така Ювентус събра 51 точки и остава на върха с 4 повече от Интер. Парма е на седмо място с 28 точки.