Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо записва по-добър старт от четири легенди на Калчото. Португалецът има 10 гола за първите 14 кръга и дели първото място в голмайсторската листа на Серия „А“ с нападателя на Дженоа Кжищоф Пьонтек. „Бианконерите“ пък имат аванс от 11 точки пред Наполи, на който му предстои визита срещу Аталанта.

Постижението на Роналдо е по-добро от няколко големи имена. Холандската легенда Марко ван Бастен вкарва само 8 гола за първенство в първия си сезон с екипа на Милан, а Диего Марадона завършва със 17 попадения в дебютния си сезон, но Роналдо много по-бързо достига двуцифрен брой голове в сравнение с аржентинеца. Португалецът има по-добър старт и от две бразилски легенди – Роналдо (25 гола в първия си сезон 1997/98 с Интер, но за по-дълъг период двуцифрен брой) и Зико (19 попадения в първия си сезон 1982/83 за Удинезе, но също с по-слабо начало от CR7).

Само украинецът Андрий Шевченко е вкарвал двуцифрен брой голове като Кристиано Роналдо в първите си 14 мача за Милан през сезон 1999/00.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019