Ювентус спечели с 2:1 при визитата си на Интер в първия полуфинален двубой за Купата на Италия и взе аванс преди реванша в Торино на 9 февруари. Легендарният вратар на „старата госпожа“ Джанлуиджи Буфон за пореден път влезе в историята. Навършилият наскоро 43 години страж изигра мач №1100 в професионалния футбол - 679 срещи за Ювентус, 220 за Парма, 25 за ПСЖ и 176 за националния тим на Италия.

Лаутаро Мартинес (9) се разписа още в началото след подаване на Николо Барела и даде преднина на домакините. В 26-ата минута след дълго преглеждане с ВАР съдията отсъди дузпа за гостите. Кристиано Роналдо (26-дузпа) не сгреши от бялата точка и изравни резултата. Малко по-късно Роналдо (35) се възползва от неразбирателство между Алесандро Бастони и Самир Ханданович, за да направи обрата пълен. В 42-ата Ханданович спаси силен удар на Родриго Бентанкур.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

И след почивката „бианконерите“ продължиха да са по-активни на „Джузепе Меаца“, а в 55-ата  минута Ханданович изби топката в корнер след удар на Бернардески и последвал рикошет. Две минути след това Алексис Санчес отправи удар и Демирал изби топката пред голлинията. В 69-ата минута Демирал шутира от близка дистанция, но Буфон отрази  удара му. До края на мача нямаше кой знае колко опасни положения.