Ювентус победи с 2:0 СПАЛ в мач от шестия кръг на Серия "А". Точни за успеха на "старата госпожа" бяха Миралем Пянич и Кристиано Роналдо. 

Двубоят беше исторически за Джанлуиджи Буфон. 41-годишният вратар на Ювентус записа своя мач №903 в Серия "А" и стана италианецът с най-много срещи за клубен отбор. Буфон задмина рекорда на Паоло Малдини, който има 902 участия.

В началото на мача със СПАЛ Сами Кедира беше близо до откриване на резултата, но пропусна. В 36-ата минута Пауло Дибала блесна с отличен рейд, но ударът му бе спасен от Бериша. 

Секунди преди почивката Ювентус все пак успя да поведе. Миралем Пянич реализира страхотно попадение, след като с воле от дъгата на наказателното поле прониза Бериша за 1:0. 

В 55-ата вратарят на СПАЛ се намеси решително след удар на Бериша, а малко след това не позволи и на Дибала да му вкара. Изстрел на Роналдо също беше отразен. 

В 78-ата минута обаче португалската звезда реализира. Дибала центрира към Роналдо, който с глава промуши топката между краката на Бериша, подпечатвайки победата на Ювентус - 2:0.

За "Старата госпожа" това е пети успех в шестте мача от първенството този сезон. Ювентус има 16 точки и е лидер към момента. Вторият Интер има 15 преди гостуването на Сампдория тази вечер (от 19:00 часа).

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020