Сасуоло и Торино завършиха 1:1 в последния мач от 28-ия кръг на италианската Серия "А". Срещата предложи на зрителите две греди, два незачетени и също толкова признати гола. Андре Пинамонти (36) откри за домакините, а Антонио Санабрия (66) изравни.

Неманя Радонич се оказа на добра позиция в 32-ата минута и шутира от близко разстояние, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на домакините. Четири минути след това след щастлив рикошет Андреа Пинамонти се оказа на правилното място в правилния момент, за да прати топката в мрежата на вратаря Ваня Милинкович-Савич за 1:0.

В 58-ата минута Арман Лориенте бе изведен сам срещу стража на Торино и прати топката за втори път във вратата, но след дълга проверка с ВАР, голът не бе зачетен. В 66-ата минута Валентино Ладзаро центрира отдясно в наказателното поле на Сасуоло, а около точката за изпълнение на дузпа Антонио Санабрия се пласира добре и с глава изравни за 1:1. Четири минути по-късно Неманя Радонич прати топката за втори път в мрежата, с което Торино можеше да осъществи пълния обрат, но голът не бе признат заради засада.

След ремито Сасуоло е на 12-о място с 37 точки, а Торино е на 10-а позиция с точка повече.

В друг мач от кръга по-рано Емполи победи Лече с 1:0. Срещата започна с час закъснение заради пожар в домакинската съблекалня. Единствения гол в мача вкара Франческо Капуто в 62-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Мортен Хьойлунд срещу него. До края на двубоя гостите се опитаха да стигнат поне до изравнително попадение, но не съумяха да го сторят. 

С успеха Емполи прекъсна серията си от осем мача без победа в Калчото. Тимът събра 31 точки и заема 14-о място във временното класиране. За Лече загубата беше пета поредна и отборът е 16-и с четири точки по-малко.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!