ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националният отбор на Италия остана без селекционер. Роберто Манчини изненадващо подаде оставка и се разделя с "адзурите". 

Местната футболна федерация съобщи, че с Манчини са се разбрали договорът му да бъде прекратен. Контрактът беше до юни 2026 година. 

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Така бившият мениджър на Манчестър Сити, който изведе Италия до триумф на Евро 2020, остава без работа. 

За момента няма информация каква е причината за оставката, но някои издания вече твърдят, че му е отправена оферта от Саудитска Арабия.

"Федерацията ще обяви името на новия национален селекционер в следващите дни, имайки предвид важните предстоящи квалификации за Евро 2024", се казва в изявление на сайта на италианската футболна централа.

58-годишният Манчини пое "адзурите" през 2018-а, когато беше първото пропуснато от двете поредни световни първенства. През 2021-а той изведе Италия до европейската титла, но се провали в класирането на Мондиал 2022 в Катар.

"Оставката на Манчини е приета. Тя беше депозирана в събота. Една значителна страница в историята на отбора се затваря, след като беше отворена през май 2018 г. и завърши с финалите в Лигата на нациите през 2023 г. Между това, победата на Евро 2020, триумф, постигнат от отбор, в който всички индивидуалности успяха да се оформят като тим", се казва още в изявлението на италианската федерация.

Развитието на събитията по този начин определено е шок, тъй като само преди няколко дни ръководителите на футбола на Ботуша дадоха още една длъжност на Роберто Манчини - координатор на всички национални отбори. Позицията беше създадена с идеята той да има повече власт и да взима решения за формирането на талантите и на силни национални тимове при подрастващите. 

Балансът на Манчини начело на Италия е 39 победи, 13 равенства и 9 поражения. 

Италианската федерация спешно трябва да намери нов селекционер, тъй като през септември са европейските квалификации със Северна Македония (9 септември) и Украйна (12 септември). 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!