ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Последният в Серия "А" без нито една победа за сезона Кремонезе сензационно изхвърли лидера Наполи от турнира за Купата на Италия след зрелищно 2:2 в редовното време и продълженията и 5:4 при изпълненията на дузпи под проливния дъжд на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол. Само Станислав Лоботка от домакините пропусна от бялата точка, след като не намери очертанията на вратата, а Афена Гиян реализира последната дузпа и прати Кремонезе на четвъртфинал срещу Рома. 

Гостите шокираха домакините с гол на Шарл Пикъл (18), който се разписа отблизо след пас на Давид Окереке. Те можеха да удвоят аванса си след половин час играл, но Джакомо Куалята направи сериозен пропуск.

Наполи изравни чрез Жуан Жезус (33), който се възползва от разбъркване в наказателното поле на гостите и вкара с глава за 1:1. Скоро след това домакините направиха пълен обрат с гол на Джовани Симеоне (36), реализирал също с глава след асистенция на Алесио Дзербин.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката лидерът в Серия "А" не успя да увеличи преднината си, а в самия край гостите изравниха след центриране в наказателното поле и удар с глава на Феликс Афена-Гиян (87) във вратата на Алекс Мерет за 2:2.

Така се стигна до продълженията, а в 100-ата минута Кремонезе остана с човек по-малко на терена, след като Леонардо Серникола бе изгонен за втори жълт картон.

Домакините можеха да поведат в 103-ата минута, когато Виктор Осимен се извиси над всички и стреля с глава, но Карнезеки плонжира и спаси, а след добавката на Джовани Симеоне топката се спря в десния страничен стълб. Няколко минути по-късно Джовани Симеоне направи нов пропуск пред вратата на Кремонезе.

Карнезеки спаси много опасен удар на Матео Политано в 115-ата минута, а след това удар на Замбо Ангиса не намери целта.

В 120-ата минута Виктор Осимен се извиси над всички в наказателното поле на Кремонезе, но ударът му с глава не намери целта.

При изпълнението на дузпите единственият пропуск бе дело на Станислав Лоботка, който не уцели вратата. Иначе Политано, Симеоне, Желински и Осимен бяха точни за неаполитанците, докато за Кремонезе се разписаха Васкес, Буонаюто, Тсаджу, Валери и Афена-Гиян, който прати гостите на четвъртфиналите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК