Ювентус претърпя сериозен удар по шампионските си амбиции. Шампионът на Италия допусна поражение с 2:3 при гостуването си на Сампдория в мач от 13-ия кръг на Серия "А". 

"Бианконерите" можеха да излязат напред в резултата още във 2-ата минута, но Гонсало Игуаин пропусна от изгодна позиция. В 27-ата минута аржентинецът вкара топката във вратата на домакините, но попадението му бе отменено заради засада.

До края на полувремето Ювентус създаде още няколко добри ситуации, които обаче не бяха материализирани.

Втората част започна по прекрасен начин за домакините. В 52-ата минута Сампдория излезе напред в резултата, след като Дуван Сапата се разписа с глава. В 72-ата италианския шампион получи втори удар. Лукас Торейра (Сампдория) овладя с чудесно първо докосване убийствен пас на границата на пеналтерията и завъртя топката в долния ляв ъгъл в марков стил - 2:0 за Сампдория.

Кошмарът за тима на Алегри продължи и в 79-ата минута Джанмарко Ферари реализира трети гол във вратата на Шчесни. В добавеното време на мача "бианконерите" стигнаха до две попадения чрез Игуаин и Дибала, но нямаха време за повече и инкасираха втората си загуба от началото на сезона

Във временното класиране Сампдория е 6-и с 26 точки, докато Ювентус заема 2-ата позиция с 31, на 4 зад лидера Наполи.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"