Ювентус изненадващо загуби у дома от новака Емполи с 0:1 в мач от втория кръг на италианската Серия “А”. Това бе първа среща за "бианконерите" след трансфера на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед. Леонардо Манкузо (21) вкара единствения гол за успеха на гостите след центриране на Недим Байрами и рикошет.

В последните секунди на първото полувреме Киеза едва не си отбеляза нелеп автогол, след като реши да играе с глава пред собствената си врата и Шчесни трябваше да се намесва решително.

Малко след началото на второто полувреме Кутроне пропусна да удвои аванса на гостите след центриране от корнер. Домакините нямаха идеи в атака, едва в 64-ата минута Хуан Куадрадо се опита да застраши по-сериозно вратата на Викарио, но ударът му бе блокиран. Влезлият като резерва Мануел Локатели също не успя да нанесе решителен удар в 71-ата минута от близка дистанция.

След загубата си Ювентус остава само с една точка след равенството с Удинезе (2:2) на старта. Емполи спечели първите си три точки за този сезон след загуба от Лацио (1:3) в първия кръг.

По същото време Фиорентина надви Торино с 2:1 в друга среща от кръга.