Китайската групировка, която е в процес на придобиване на Милан е представила фалшиви документи в началото на сделката, информира авторитетният финансов сайт Bloomberg.

„Сино-Юръп Спортс“ иска да приключи купуването на „росонерите“ до края на годината и вече направи два плащания на обща стойност от 100 милиона евро.

Според Bloomberg групировката е представила документ за своето общо състояние, издаден от „Bank of Jiangsu Co“. Финансовата институция обаче отрича за наличието на подобен отчет.

Тази информация обаче бързо отречена от „Сино-Юръп Спортс“ и компанията „Фининвест“, собственост на Силвио Берлускони.

„Не сме изпращали такъв документ. Ние оставаме мотивирани за финализирането на сделката“, обявиха от китайската групировка.

„Подобна информация не е постъпвала в документацията при преговорите и при оформянето на самата сделка. Нямаме намерение да коментираме повече подобни слухове“, реагираха от „Фининвест“.

В допълнение Bloomberg твърди, че „Сино-Юръп Спортс“ не притежава необходимите финансови фондове, за да остане собственик на Милан след финализирането на сделката. Според авторитетния финансов сайт китайският консорциум вече търси нови инвеститори, на които да продаде италианския гранд.

„Написаното от Bloomberg е абсолютна лъжа. Ако се наложи, ще предприемем законови действия, за да се защитим“, обявиха от „Сино-Юръп Спортс“ в официално изявление.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!