Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Милан победи у дома Лацио с 2:1 в мач от 22-ия кръг на италианската Серия „А”.

„Росонерите” натиснаха в началните минути и след пропуск на Чалханоглу, чийто удар бе отразен от Томас Стракоша, се стигна до гол на Патрик Кутроне (15) с глава. Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като Адам Марушич (20) изравни след пас на Лукас Лейва. В края на първата част пък Давиде Калабрия намери Джакомо Бонавентура (44), който с глава отново изведе домакините напред в резултата.

След почивката „орлите” натиснаха и създадоха немалко интересни ситуации пред вратата на Джанлуиджи Донарума. Сергей Милинкович-Савич на няколко пъти можеше да изравни, като най-фрапантен бе пропускът му в 65-ата минута, когато Романьоли застана на пътя на топката. В 84-ата минута пък капитанът на гостите Сенад Лулич не успя да се разпише на празна врата. До края на мача Миликович-Савич и Лулич отправиха опасни удари, но бранителите на домакините успяха да се справят и да изчистят топката.

Така Милан записа десета победа от началото на сезона и остава седми с 34 точки. Лацио регистрира четвърто поражения и остава трети с 46 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"