Специя победи с 2:1 при гостуването си на Верона в мач от 15-ия кръг на италианската Серия “А”. Българският национал Петко Христов изгледа успеха на тима си от резервната скамейка и не се появи при нито една от петте смени, които треньорът му направи.

Най-сериозното положение за гостите дойде в 16-ата минута, когато Албин Екдал стреля силно от дистанция, но Лоренцо Мантипо спаси.

Активната игра на Верона се отплати 30 минути след началото, когато пас по земя разсече отбраната на Специя, топката стигна до Симоне Верди и той беше безпощаден с удар в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Драговски (0:1).

След почивката нещата се промениха. Специя погледна смело към вратата на съперника и в 53-тата минута изравни резултата чрез Мбала Нзола (1:1). В 69-ата минута анголският нападател отново бе най-съобразителен и след асистенция на бившия футболист на Локомотив (Пловдив) и Левски - Мехди Бурабия, отбеляза втори гол във вратата на Верона (2:1).

Тимът на Петко Христов е на 17-о място с 13 точки, на позиция пред първия изпадащ, докато Верона е на последното място с 5.