Ювентус спечели Купата на Италия след минимален успех с 1:0 срещу Аталанта на финала. В герой за "бианконерите" се превърна сръбската звезда Душан Влахович, който се разписа още в четвъртата минута. 

За Юве това е 15-та Купа на Италия, като последната дойде през 2021 г. Бившият отбор на Валери Божинов е печелил най-много пъти трофея. След "бианконерите" с по 9 отличия са Рома и Интер, а Лацио има 7.

Душан Влахович вкара и втори гол тази вечер, който обаче беше отменен заради много тънка засада. Двата отбора удариха и по една греда. 

В четвъртата минута Андреа Камбиазо подаде перфектен пас на скорост за Влахович, който се освободи от защитата и хладнокръвно реализира за 1:0.

В деветата минута Федерико Гати засече с глава, но прати топката над вратата на Аталанта. В 13-ата минута Марио Пашалич създаде проблеми на защитата на Юве, като трябваше Матия Перин да се намесва и да спасява. Малко преди почивката бергамаските имаха нова добра възможност. Пашалич шутира, Федерико Гати бе застанал на правилната позиция, за да блокира удара и да попречи на топката да стигне до вратата.

В 51-вата минута Адемола Луукман реши да стреля от далечна дистанция и след рикошет топката се насочи опасно към вратата, но мина на сантиметри встрани.

Три минути по-късно се стигна до доста спорно положение пред вратата на Марко Карнезеки. Влахович надбяга Исак Хиен, който го изблъска доста очевидно в гръб, но съдиите не дадоха дузпа в полза на торинци.

В 57-ата минута съдията отново си навлече гнева на "бианконерите". Той остави играта да продължи, въпреки че Самуел Айлинг-Джуниър бе ударен в главата и се строполи на земята. Секунди по-късно Аталанта бе близо до гола след мощен изстрел на Копмайнерс, профучал до гредата. В 71-ата минута "синьо-черните" имаха добра възможност за гол, но Миранчук стреля над вратата.

Три минути по-късно Юве можеше да поведе с 2:0. Влахович за втори път прати топката във вратата на Карнезеки, но попадението бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

В 79-ата минута Луукман шутира силно от границата на наказателното поле, топката се отби в гредата. Пет минути по-късно и Ювентус стигна до страхотен шанс, открил се пред Фабио Мирети. И той обаче удари греда.

В четвъртата минута на добавеното време бергамаските пропуснаха нов шанс. Едерсон стреля, Матия Перин се намеси решително и спаси. Така Ювентус ликува с трофея.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!